Baiat Sau Fata
Mituri: Dupa cum spune folclorul, poti deduce sexul copilului tau fara teste medicale, astfel:
-daca cantaresti putin, este baiat; daca cantaresti mult, este fata;
-daca burtica este tuguiata, este baiat; daca burta este jos, este baiat;
-trece-ti verigheta printr-un fir de par al sotului si tine-o atarnata deasupra buricului tau; daca se balanseaza in fata-spate, este baiat; daca se roteste, este fata;
-daca bataile inimii copilului este peste 140 pe minut, este fata; batai cardiace mai mici de 130 pe minut, este baiat;
– puneti pe capul gravidei un praf de sare, daca aceasta duce mana la gura, este fata; daca duce mana la nas, este baiat;
-daca greturile de dimineata dureaza toata ziua, este fata.

Realitate: singura si cea mai sigura cale de a determina sexul viitorul copil este cu ajutorul amniocentezei sau ultrasunetelor.

 

 

Realitate: Nici un studiu de pana acum, nu acopera vreuna dintre aceste superstitii. Singura provocare a gravidei in sarcina este aceea de a manca sanatos, si echilibrat, fructe si legume prospete, cereale, proteine, si un regim scazut in grasimi.

Poftele nebunesti
Mit: -dupa miturile populare, fatul cauzeaza aceste pofte, ca inghetata, pizza rece cu anchois, etc. pentru ca asa ar dorii copilul sa manace. Unii chiar cred ca daca iti refuzi astfel de placeri, copilul nenascut, va avea semne de nastere in forma alimentului pe care mama nu a vrut sa-l consume, sau mai rau, se spune ca poti pierde copilul.

Realitate: Poftele din sarcina sunt foarte normale si se datoreaza in mare parte nivelului crescut al hormonilor care afecteaza perceptia gustului. Unele sunt inofensive, dar daca te aflii in fata unor pofte ca acelea de a manca pamant, var, vopsea, fii sigura ca ai vorbit cu doctorul tau despre acestea (aceste pofte iesite din comun se pot datora unor tulburari numite PICA).